Прес-центр6 травня 2021, 14:05

Катерина Колесникова відвідала представництва Товариства Червоного Хреста України у Рубіжному і Сєвєродонецьку

Катерина Колесникова відвідала представництва Товариства Червоного Хреста України у Рубіжному і Сєвєродонецьку.

6 травня заступниця голови Сєвєродонецької районної держадміністрації Катерина Колесникова  відвідала Рубіжанську та Сєвєродонецьку міські організації ТЧХУ, а також поспілкувалась із керівницею Луганської обласної  організації  Товариства Ольгою Кудаєвою.

Основна мета діяльності Товариства Червоного Хреста України – захист життя людини, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, надання допомоги медичній службі Збройних сил і органам охорони здоров’я, сприяння органам державної влади України у їхній діяльності в гуманітарній сфері.

Наразі продовжують оновлюватись форми і напрямки роботи Товариства, адекватно реагуючи на виклики сьогодення. Це і допомога людям  у прифронтовій зоні, і участь в подоланні наслідків масштабної лісової пожежі у минулому році та інше.

В благородній і важливій справі, якою Червоний Хрест України займається вже більше ста років, дуже важлива координація і злагодженість дій з місцевою владою – власне, цим питанням і була присвячена зустріч.

Нагадаємо, що через декілька днів, а саме 8 травня, відзначається Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Це свято було засноване на честь відомого швейцарського мецената Жана Анрі Дюнана, який народився 8 травня 1828 року. За його ініціативою були створені перші групи волонтерів, які надавали  допомогу всім пораненим на полях бойових дій. Також Дюнан став одним з творців всесвітньо відомого комітету Червоного Хреста. Ця організація почала свою роботу в 1863 році. Свою нинішню назву благодійна організація Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, здобула тільки в 1986 році.