Прес-центр21 травня 2020, 16:05

Керівник апарату райдержадміністрації Вікторія Попова провела виїзні робочі наради у Гірському та Тошківці з архівної справи та діловодства

21 травня Вікторія Попова, начальник архівного відділу райдержадміністрації Кристина Хащенко та головний спеціаліст відділу Юлія Сергєєва перевірили стан дотримання вимог ведення діловодства і архівної справи в Гірській міській та Тошківській селищній радах.

Під час візиту представники райдержадміністрації ознайомилися із станом науково-технічного опрацювання документів постійного зберігання та з особового складу, оглянули загальний стан приміщень ради, обсудили питання подальшої співпраці щодо оперативного упорядкування документів. Особливу увагу приділено організації роботи діловодства та діяльності експертної комісії: складу комісії, наявності положення про експертну комісію, веденню протоколів засідань. 
Представникам місцевого самоврядування були надані методичні рекомендації щодо ведення діловодства, в частині відповідності індивідуальної інструкції з діловодства до вимог чинного законодавства. 

Особам, відповідальним за архівну справу надані методичні рекомендації з питань складання описів справ постійного зберігання та з особового складу, складання актів про вилучення для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду та допомога по оформленню архівних справ.

За підсумками нарад обговорені шляхи подальшої співпраці, визначені терміни завершення роботи з науково-технічного упорядкування документів НАФ та з особового складу, призначені відповідальні особи. Також обговорено попередню дату наступного виїзду з метою перевірки ходу упорядкування.