Прес-центр19 листопада 2019, 13:11

Книги – бібліотекам. Подарунок від Луганської обласної федерації кікбоксингу WAKO

Як підтримати бібліотеки? Які виклики чекають на бібліотеки у 2020 році? Про це говорили на обласному бібліотечному круглому столі, що відбувся 13 листопада у м. Старобільськ.

Роботу бібліотекарів відкрили урочиста програма від відділу культури Старобільського районної державної адміністрації та привітання представників Луганської військово-цивільної адміністрації Катерини Безгинської, заступниці Голови ВЦА, та Аліни Адамчук, начальниці управління культури, національностей та релігій.

Першу частину круглого столу присвятили знайомству з Луганською обласною федерацією кікбоксингу. Гостями стали Почесний Президент Федерації кікбоксингу в Луганській області Леонід Березинський, Президент Федерації кікбоксингу в Луганській області Ігор Панов та Почесний член Президії Федерації кікбоксингу WAKO в Луганській області Дмитро Гречишкін.

Сьогодні громадська організація опікується 500 спортсменами, наймолодшому з яких лише 8 років, а найстаршому – 34. У минулому році федерація була визнана кращою спортивною організацією в неолімпійських видах спорту.

«Ми виховуємо молодь. Тому, я радий, що можу зробити щось для Луганської області. І щасливий, що можу бути серед вас, бібліотекарів», – говорить почесний президент Федерації кікбоксингу в Луганській області Леонід Березинський.

Гості завітали на захід з великим, чудовим і дуже потрібним подарунком. Завдяки федерації кікбоксингу бібліотеки області поповнили свої фонди новою українською книгою. За словами представників федерації, слова мають підтверджуватися вчинками. Тому, маленький вчинок федерації – це 11 тисяч сучасних україномовних книг, які отримали бібліотеки Луганщини. Співпраця тільки починається.

Знайомство з роботою федерації закріпили виступами вихованців, які провели спаринг, показавши навички володіння кікбоксингом.

У другій частині круглого столу поговорили про планування та звітно-виборчу діяльність Луганського обласного відділення Української бібліотечної асоціації. За словами Світлани Моісєєвої, директорки Луганської ОУНБ (Good library), пріоритетним напрямком роботи бібліотеки у 2020 році має стати неформальна освіта. Як приклад пані Світлана навела досвід Яворівщини, яка змогла створити потужний освітньо-культурний центр.