Прес-центр10 cічня 2018, 14:01

Коляда дзвенить в піснях

Україна славиться багатими традиціями та обрядами. Той, хто не черствіє душею та сповнений любові та доброти до української спадщини, повертається до традицій свого народу. Різдвяно-новорічні обряди, колядки та щедрівки – це справжня скарбниця нашого народу, яку потрібно глибоко пізнавати.

09 січня Попаснянська районна бібліотека в приміщенні бібліотеки-філії №6  спільно з районною радою  ветеранів для мешканців мікрорайону «Черьомушки» організували співочий майстер-клас з елементами фольклорного дійства «Коляда дзвенить в піснях».

Бібліотекарі розповіли присутнім про історію виникнення величальних пісень – колядок  і щедрівок,  а також про пов'язані з ними  звичаї та  обряди. А по-справжньому повернутися до традицій і обрядів наших предків та насолодитися святковим дійством допоміг народний фольклорний ансамбль «Водограй», який чудовим виконанням колядок – щедрівок і своїм українським вбранням прикрасив свято. А спільне виконання колядки дало змогу краще розкрити суть кожної різдвяної пісні – заклик до миру, добра і злагоди.

Попаснянська районна бібліотека бажає всім мирного неба, добробуту та Божого благословення.