Прес-центр24 жовтня 2017, 17:10

Комісія провела перевірку дотримання температурного режиму в освітньо-виховних закладах району

Сьогодні, 24 жовтня, представниками районної райдержадміністрації на чолі із виконуючою обов’язки начальника відділу освіти, заступником начальника освіти Валентиною Шулік було проведено комісійний огляд роботи котельних та температурного режиму в районних закладах освіти.

Комісія відвідала освітні заклади міста Попасна, Гірське, Золоте, селищ Тошківка, Комишуваха, Врубівка та села Новоіванівка. Згідно отриманих даних, було виявлено, що у відвіданих закладах вже запрацювали котельні, в класних кімнатах температурний режим відповідає санітарним вимогам – від 18 до 23 градусів за Цельсієм, і, як наслідок, відсутні порушення навчально-виховного процесу. 

Окремо слід зазначити, що в Гірській багатопрофільній гімназії наразі триває ремонт системи опалення, монтаж модуля для котельної та утеплення фасаду будівлі. Зі слів директора закладу ремонт системи опалення майже закінчився і до кінця поточного тижня буде розпочато опалювальний сезон. Також дві треті будівлі вже утеплено. Тож, на момент закінчення осінніх канікул – 30 жовтня, в школі буде тепло.

На сьогоднішній день єдиною нагальною проблемою є початок опалювального сезону в Гірській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №15. Підрядна організація, до речі якою є МПП «Меркурій», яка повинна забезпечувати опалення в цьому закладі, не змонтувала ні новий модуль для котлу, ні здійснила ремонт старих котлів, щоб хоча б тимчасово опалювати установу. На зв'язок із директором закладу керівник зазначеної організації майже не виходить і ігнорує її телефонні дзвінки. Поки що температурний режим в школі тримається в нормі (+18оС) і навчально-виховний процес проходить за планом, але як буде далі – невідомо. Районний відділ освіти неодноразово письмово звертався із цим питанням до керівника зазначеного підприємства і, навіть, до районної прокуратури з приводу невиконання договірних умов, але зміни так і не відбулися. В свою чергу прокуратура надала лист-відповідь, що незабаром з цього приводу розпочнеться перевірка.