Прес-центр9 cічня 2018, 16:01

Комісія ТЕБ та НС вирішила придбати додаткові електричні конвектори

Після подій 2014 року межі Попаснянського району значно збільшилися за рахунок зміни територіальних меж, затверджених постановами Кабінету Міністрів України. Так, на території підконтрольній українській владі, з’явилися підприємства та установи,  які, з тієї чи іншої причини, мають заборгованість за спожиті послуги. Одним із таких підприємств є Комунальна установа «Первомайськтеплокомуненегро», розташована у місті Гірське. Із-за наявних боргів за спожитий природний газ, в 2017 році ця установа не отримала номінації на відбір та закачування газу від газопостачальної компанії. У зв’язку із цим Гірська філія Дитячої районної школи мистецтв залишилася без тепла. Щоб не порушувати освітньо-виховний процес та забезпечити в повній мірі проходження опалювального сезону 2017/2018, для закладу було придбано 6 конвекторів. Але, враховуючи поступове зниження температури, 09 січні в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації пройшло засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке очолив голова адміністрації Сергій Шакун.

На порядку денному розглядалося єдине питання: забезпечення належного теплового режиму в Гірській філії дитячої школи мистецтв. Керівник «Первомайськтеплокомуненерго» озвучив причину щодо ненадання послуг з опалення об’єкту (відсутність номінацій) та зазначив, що законних важелів впливу на ситуацію установа не має. В свою чергу, з інформацією щодо дотримання в музичній школі теплового режиму, виступила головний спеціаліст відділу культури Юлія Сінкевич.  Вона повідомила, що в закладі, в рамках проведення капітального ремонту, повністю була замінена електрична проводка і для тих класних кімнат, де займаються діти, придбано електричні конвектори і нормальний температурний режим забезпечується. Проте, у разі зниження температури, роботу конвекторів потрібно буде посилити додатковими приладами.

Зваживши всі «за» і «проти», ґрунтовно обсудивши ситуацію, що склалася, члени комісії вирішили ухвалити рішення щодо придбання додаткових конвекторів для школи та згодом, щоб уникнути такої проблеми в майбутньому, розглянути можливість переходу закладу на тверде паливо, шляхом придбання тепла у інвесторів, як це робиться в інших освітніх закладах.

Для з’ясування нюансів придбання конвекторів – потужність, економія електроенергії, безпечна експлуатація тощо, 10 січня планується виїзд на місце спеціальної комісії, яка і визначиться із їхньою кількістю та необхідними характеристиками.