Прес-центр20 лютого 2018, 10:02

«Квітами встелена площа...»

Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди: 18-20-го лютого відбулося силове протистояння між  силовиками та протестувальниками, під час якого загинуло більше сотні людей. Героїв-захисників, які загинули назвали Небесною Сотнею. 

З чуттєвої пісні Тіни Кароль «Закрили твої очі», та зі слів «Мені не болить...Я живий...не болить…Мамо...» розпочався в дитячій бібліотеці захід, приурочений до вшанування подвигу Небесної Сотні – читання поезій «Квітами встелена площа...».

Захід пройшов дуже щиро та проникливо. Пронизуючи душевним болем, пролунали вірші про Небесну Сотню. Щиросердно прочитала молитву за Україну учениця 11 класу Попаснянської загальноосвітньої школи № 24 Кристина Романченко.

Не залишила байдужим нікого пісня «За живих і чужих», тому що текст цієї пісні народився наступного ранку після розстрілу Небесної Сотні.

Зворушливо прочитала свого власного вірша «Що було з весною не так» завідуюча дитячою бібліотекою - філією Елла Безсмертна. Далі звучали проникливі слова поезії Світлани Рачинської «Сто слів в пам’ять про Небесну Сотню» у виконанні бібліотекаря Світлани Колбасіної: 

Линули, Рвалися,

Мерзли,Браталися,

Небу Молилися,

Вогнями, Грілися.

Юні І літнії

В правди Релігії

До Справедливості... у неможливості...

Варто пам’ятати всіх, хто віддав своє життя впродовж останніх років. І згадувати надалі, завжди, хоча б для того, аби не допустити чогось подібного в майбутньому.