Прес-центр6 листопада 2018, 13:11

Латвійська делегація відвідала Попаснянський районний відділок поліції та міжміський відділ ГУ ДСНС

Продовжився візит делегації з Латвійської Республіки у Попаснянському районному відділку поліції ГУНП у Луганській області та Попаснянському міжміському відділі ГУ ДСНС.

Начальник відділу поліції Володимир Золотаьов познайомив гостей із колективом поліцейського відділку та провів презентацію на тему «Дії поліції під час обстрілів. Взаємодія з іншими спецслужбами району. Способи та етапи евакуації мирного населення».

Керівник підрозділу поліції особисто доповів про заходи, які вживалися співробітниками відділку як під час, так і після обстрілів, наголосивши на важливості взаємодії всіх районних спецслужб, на кшталт служб, що обслуговують електро-, водо- та газомережі по району та, звісно ж, МНС. Голова ж району – Сергій Шакун – підкреслив роль взаємодії державних служб із волонтерськими організаціями, які також діяли на території району у 2014-2016 роках, під час загострення конфлікту. Не оминув він і звернути увагу латвійців на покращення взаємодії між державними службами всіх ланок і благодійними міжнародними організаціями, який відбувся за останні чотири роки.

Гостям демонструвалися фотоматеріали пошкоджених об’єктів інфраструктури району та подальше їхнє відновлення.

«Для більш дієвого запозичення українського досвіду екстрених служб під час дій у надзвичайних ситуаціях, необхідно не просто спілкуватися на цю тематику, а проводити зустрічі-навчання. Тож, я пропоную відрядити делегацію латвійських поліцейських до Попаснянського району і на місці проводити навчання в умовах наближених до бойових»,  – запропонував Сергій Шакун.

У Попаснянському міжміському відділі ДСНС латвійській делегатці представили нову техніку та оснащення рятівників, а потім ознайомили з планом дій у разі виникнення надзвичайної ситуації. Наостанок всі разом сфотографувалися на добру згадку.