Прес-центр19 червня 2018, 17:06

Літо в закладах дошкільної освіти – пора подорожей та приємних розваг!

Літо для дошкільнят – це час для реалізації мрій, активних ігор, появи нових друзів. Для працівників дошкільних закладів літо – це відповідальна пора. Адже необхідно створити належні умови, щоб реалізувались дитячі мрії, з'явились нові яскраві враження, малюки зміцніли, засмагли, відпочили , а ще дізналися багато цікавого.

З 01 червня у всіх закладах дошкільної освіти Попаснянського району розпочалася літня оздоровча кампанія. У 16 освітніх установах району з 01 червня проводиться оздоровлення 841 дитини. 60 досвідчених вихователів організовуватимуть дитяче дозвілля для дошкільнят.

Ще наприкінці травня відділ освіти Попаснянської райдержадміністрації та методична служба провели наради з керівниками установ стосовно вимог до оздоровлення дітей дошкільного віку влітку. Адже літня оздоровча кампанія потребує ретельної попередньої підготовки, головне – організація змістовного безпечного перебування дошкільнят в кожному садочку. Колективами установ створено сприятливі умови для організації літнього оздоровлення малюків: здійснено комплектування груп за віковими ознаками, раціонально розподілені педагогічні кадри, створено умови для максимального перебування дітей на свіжому повітрі, озеленено територію, акцентовано увагу на здійсненні вітамінізації харчування, враховано складові природного оздоровлення, сплановано низку різноманітних розважальних заходів, які передбачають проведення розваг, загартовування, забезпечують фізичний розвиток дітей та розроблено заходи з профілактики травматизму малюків.
Особливістю роботи кожної освітньої установи у літній період є організація змістовного дозвілля дітей і перевага надається фізкультурно-оздоровчій роботі. Зокрема, передбачається проведення Днів здоров̓ я, спортивних ігор та естафет, цільових прогулянок, музичних розваг та літніх забав. 
Сподіваємось, що продовж літньої кампанії-2018 у наших дошкільнят сформуються позитивні емоції, без яких неможливе повноцінне формування та розвиток дитячої особистості. Якісна організація роботи в закладах дошкільної освіти влітку дасть змогу кожному малюку почуватися щасливим і радісним.