Прес-центр5 грудня 2018, 11:12

Люди доброї волі

Щороку 05 грудня відзначається Всесвітній день волонтерів, який був започаткований в Україні у 1997 році. Девіз волонтерів в усьому світі звучить як: «Зрозуміти! Допомогти! Підтримати!».
З нагоди цього святкового дня у приміщенні Попаснянської центральної районної бібліотеки зібралися люди, які на сьогодні потребують допомоги та ті, хто присвятив свій вільний час, сили і душу добровільному служінню людині в біді, допомозі немічним та хворим: голова Попаснянської районної ради ветеранів Анатолій Їжак, голова міської волонтерської організації Ніна Лагер, представники районного осередку організації Червоного Хреста України, проектний асистент центру організації дозвілля «HelpAge International» Ірина Хащенко. Також на свято були запрошені учні Попаснянської гімназії №20 та читацький актив бібліотеки.
Для гостей бібліотекарі підготували цікаву та змістовну тематичну програму «Люди доброї волі».
Цього дня в читацькій залі лунали щирі слова привітань з нагоди свята, подяка за плідну працю на благо нужденних, а волонтери ознайомили присутніх із своєю нелегкою роботою та відзвітували про свої добрі справи.
Свої музичні привітання гостям в цей день подарували дитячі ансамблі Попаснянської гімназії №20 та Будинку дитячо-юнацької творчості «Мелодія», а наостанок на всіх присутніх пригостили смаколиками та запашним чаєм.
Ще один сюрприз чекав на гостей по завершенню свята у фойє бібліотеки – авторська виставка акварельних малюнків та портретних замальовок молодого Попаснянського художника та активного читача Руслана Кофиби. До речі, в районній бібліотеці вже вдруге експонуються його роботи, які викликають не аби який інтерес серед молодих відвідувачів.
Учасники святкової зустрічі щиро дякували організаторам за цікаву і теплу зустріч та висловили побажання якнайчастіше проводити заходи з нагоди свят.