Прес-центр23 квітня 2020, 12:04

Медики Луганщини першими в Україні застраховані від COVID-19

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай за власний кошт застрахував 99 медичних працівників закладів охорони здоров’я Луганщини від ураження коронавірусом.

Договори страхування будуть діяти упродовж двох місяців, починаючи із завтрашнього дня.

Це перший такий благодійний прецедент в Україні.

«Наші медики постійно спілкуються з хворими на COVID-19 та тими, у кого такий діагноз підозрюють. Відтак, вони наражають себе на загрозу зараження, – наголосив Сергій Гайдай. – Два місяці – найнебезпечніший період можливого розповсюдження коронавірусу. І якщо так станеться, що хтось з цих лікарів захворіє, він отримає компенсацію у розмірі до 50 тисяч гривень».

До речі, страхування здоров’я поширюється не тільки на ускладнення, спричинені коронавірусом, а ще на понад 140 видів захворювань. Виплати здійснюватимуться упродовж доби.

Нагадаємо, що напередодні Великодніх свят Сергій Гайдай розповів, що підприємці, які на його замовлення виготовили 2000 пасок, коли дізналися, що їх отримають діти-сироти та захисники Луганщини, – гроші за вироби не взяли.

Тому очільник Луганщини збережені кошти спрямував на боротьбу з  COVID-19. А саме, організував страхування лікарів, які безпосередньо працюють в інфекційних відділеннях області та мобільних бригадах.

Це лікарі, медичні сестри, лаборанти, водії автомобілів екстреної допомоги та інші.

Слід зазначити, що на сьогодні на Луганщині зафіксовано 27 випадків захворювання на COVID-19. 3 особи одужали, 24 – хворіють.

 

За інформацією сайту Луганської ОДА - http://loga.gov.ua/oda/press/news/mediki_luganshchini_pershimi_v_ukrayini_zastrahovani_vid_covid_19