Прес-центр14 серпня 2017, 19:08

"Мешканці Попаснянського району заслуговують на якісне медичне обслуговування!" - прокоментував проведену нараду Сергій Шакун.

У зв’язку зі скаргами від мешканців Попаснянського району до голови райдержадміністрації Сергія Шакуна з приводу надання медичних послуг, виникла нагальна потреба у співбесіді з лікарями.
14 серпня в залі засідань Центральної районної лікарні були розглянуті питання, які викликають незадоволення у місцевих мешканців.
Перш за все, Сергій Вікторович наголосив на недопущенні розбіжностей під час спільної роботи місцевих представників охорони здоров’я та військових лікарів з Першого добровольчого медичного шпиталю імені Миколи Пирогова. 
«Основна мета військових лікарів, які приїздять до нашого району – допомога в умовах збройного конфлікту, – зазначив голова, – Тому, я прошу вас, як колег: давайте уникати неприємних ситуацій та продовжувати злагоджене медичне супроводження кожного пацієнту»,– підкреслив він.
Крім того, очільник району акцентував увагу на тому, що деякі представники лікувальних закладів, окрім основних препаратів, виписують ще і витратні матеріали – шприци, дезінфікуючі засоби, рукавички, бахіли тощо. «Я вважаю, що той, хто сплачує податки до бюджету, не повинен купувати, окрім основних медикаментів, ще й додаткові,– зауважив голова, – Тим більш, що на їх придбання щомісяця виділяються кошти з бюджету у розмірі близько 100 тисяч гривень». 
І на останок, Сергій Шакун запропонував у найкоротший термін підготувати інформацію про надання медичних послуг по всіх медичних закладах району. Зокрема, графіки прийому лікарів та лаборантів, в разі необхідності – графіки прийому лікарів-волонтерів «Врачи без границ» та лікарів з Червоного Хресту, місце знаходження лікувальних установ і опублікувати цю інформацію в Інтернет-мережі та міськрайонній газеті «Попаснянский вестник».