Прес-центр10 грудня 2018, 21:12

Міністр МТОТ Вадим Черниш відвідав прифронтове Гірське

10 грудня із робочим візитом до міста Гірське, що на Попаснянщині, завітав міністр Вадим Черниш. Метою приїзду стала перевірка впровадження на території Попаснянського району пілотного проекту «Підвищення спроможності Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України щодо здійснення координації програм з протимінної діяльності та розвиток місцевого потенціалу з планування, координації, управління та реалізації проектів з гуманітарного розмінування». Впровадження зазначеного проекту стало можливо за плідної співпраці владних структур та міжнародних гуманітарних організацій, на кшталт Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Швейцарської Агенції з розвитку та співробітництва.
Зустрічали міністра заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко, голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, начальник Департаменту освіти Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк та начальник управління з питань цивільного захисту Володимир Мирошниченко, а також представники Гірської міської влади.
Демонстрацію відпрацьованих дій, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів або замінованої території, продемонстрував спецзагін піротехніків Державної служби надзвичайних ситуації. Керівництво загону ознайомило Вадима Черниша із механізмом виявлення небезпечних територій, прикладами позначення маркування небезпечних зон, організацією безпеки поблизу небезпечних ділянок та озвучило ймовірні проекти, які можна б було спільно із МТОТ запровадити на наступний рік. 
Потім делегація завітала до Гірської обласної спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату. Директорка школи провела для гостей екскурсію по закладу, ознайомила із розпорядком дня та методами навчання. Потім, за участю представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а також волонтерки Товариства Червоного Хресту України Тетяни Лупачовоїі та координаторки проекту Тетяни Семенової для вихованців школи було проведено виховну годину з питань поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.