Прес-центр25 березня 2020, 17:03

Міжнародна організація «ACTED» допомагатиме у реалізації заходів щодо недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції в Попаснянському районі

Сьогодні – 25 березня – виконуюча обов'язки голови райдержадміністрації Карина Кошелева провела робочу зустріч з представниками міжнародної організації «ACTED». Темою зустрічі було обговорення надання додаткової матеріальної підтримки для реалізації заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу на території Попаснянського району. Зустріч проходила в рамках Меморандумів про взаємопорозуміння та співпрацю між Попаснянською райдержадміністрацією та відокремленим підрозділом іноземної неурядової організації «Філії ACTED» в рамках проекту «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в Східній Україні».
Також участь у зустрічі взяли представники місцевих закладів охорони здоров’я, міськрайонного відділку ДСНС та відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.
Щоб ефективно протистояти можливому поширенню коронавірусу на території Попаснянського району, представники міжнародної організації запропонували допомогу під час розробки планів реагування та заходів щодо пом’якшення наслідків, завданих вірусною інфекцією, надання матеріальної підтримки у вигляді закупки санітайзерів, дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту. Крім того, було обговорено план подальшої спільної інформаційної кампанії щодо недопущення поширення коронавірусу Попаснянським районом. Зокрема, обговорювалася можливість роздрукування брошур та інших матеріалів із зазначенням основних правил особистої гігієни, запобіжних заходів щодо попередження розповсюдження вірусу тощо, максимальне інформування населення через соціальні Інтернет мережі та місцеву газету «Попаснянський вісник», організацію роботи «Гарячої лінії» тощо.
Наостанок сторони домовилися про тематику наступної зустрічі, що проходитиме незабаром, на якій, зокрема, обговорюватиметься точна кількість засобів індивідуального захисту органів дихання та шкіри і дезінфікуючих засобів для населення.