Прес-центр14 травня 2020, 16:05

Міжнародна організація з міграції оголосила набір в освітній грантовий проєкт

Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції, за фінансової підтримки від Уряду Японії розпочинає набір учасників у новий проєкт «Гуманітарна та соціально-економічна підтримка ВПО та постраждалого населення на сході України», спрямований на соціально-економічний розвиток Донецької та Луганської областей (тут і далі йдеться про території, контрольовані Урядом України), зокрема районів уздовж лінії розмежування на сході України.

 

Зокрема, проєкт передбачає надання підтриманим бенефіціарам грантів до 700 доларів США (у гривнях за поточним курсом ООН) у вигляді оплати навчання на професійних курсах з інформаційних технологій та в дотичних сферах, а також надання ІТ-обладнання (наприклад, ноутбука, настільного комп´ютера, графічного планшета, програмного забезпечення тощо) вартістю до 1 000 доларів СШАдля навчання та подальшої роботи.

 

Курси мають відбуватися онлайн та тривати не більше від шести місяців. Прикладами обраних напрямів можуть бути веб- чи графічний дизайн, цифровий маркетинг, програмування,  копірайтинг – усі ті сучасні спеціальності, що дозволяють працювати дистанційно.

 

Потреба в запитуваному обладнанні має бути належним чином обґрунтована. Фінальне рішення щодо конкретної моделі чи технічних параметрів наданого обладнання ухвалюватиме Міжнародна організація з міграції.

 

Після завершення курсів учасники мають реалізувати невеликий волонтерський проєкт у своїй громаді, застосувавши отримані знання та навички. Це може бути запуск онлайн-карти з усіма аптеками населеного пункту, створення чи обслуговування вебсайту міської чи сільської ради, розробка брендбуку для місцевої громадської організації. Перелік не обмежений: головне, щоб проєкт приносив користь вашій громаді та її мешканцям. 

З вимогами до учасників та більш детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням http://iom.org.ua/ua/node/3162.