Прес-центр14 червня 2019, 10:06

Міжнародні представники АСТЕD проводять моніторинг ситуації щодо запровадження проектів по самозяйнятості жителів Попаснянщини

14 червня з робочим візитом до керівника апарату Попаснянської райдержадміністрації Вікторії Попової завітали спеціалісти гуманітарної програми АСТЕD. У розмові також прийняла участь в. о. начальника управління економічного розвитку та торгівлі Інна Помазанова.

Метою їх візиту був збір даних для запровадження нового гуманітарного проекту з розвитку самозайнятості населення, що мешкає в зоні проведення ООС, кошти для якого надаватимуться Канадою. Наразі проект знаходиться в стадії розробки, проте, вже відомо, що планується надавати допомогу громадянам, які не є приватними підприємцями, на розвиток власного бізнесу. Першим етапом проекту є проведення моніторингу галузей, які потребують міжнародної підтримки та розвитку.

За підсумками спілкування представники АСТЕD з’ясували, що у Попаснянському районі є всі умови для запровадження нових бізнес-проектів, а основними напрямками розвитку повинна стати сфера надання послуг, сільськогосподарської та виробничої діяльності.

Також, представники АСТЕD запропонували у разі потреби реалізацію проекту у невеликих населених пунктах  по створенню сільських кредитно-ощадних асоціацій.