Прес-центр14 квітня 2021, 10:04

На капітальний ремонт 11 об’єктів транспортної інфраструктури Луганщини спрямують кошти обласного бюджету, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини повідомив про затвердження переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у 2021 році.

«Цьогоріч із обласного бюджету ми профінансуємо виконання капітального та поточного середнього ремонту на 11 об’єктах транспортної інфраструктури Луганщини. Це дороги, що з’єднують міста та села, а також вулиці у межах населених пунктів. Найбільший наш проєкт – реконструкція мосту в Лисичанську», – сказав голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Він уточнив, що на ці роботи спрямовують обласні кошти і курує їх Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації.

Ще низка ремонтів буде проведена за рахунок держбюджету та міжнародних партнерів, чим займатиметься Служба автомобільних доріг у Луганській області.

«Тож, на цьому ми не зупиняємось – відновимо Луганщину разом!» – наголосив Сергій Гайдай.

Так, ремонт мосту в Лисичанську розпочато ще в лютому, на низці об’єктах – пізніше, подекуди завершуються тендерні процедури.

Загалом у 2021 році заплановані капітальні ремонти: мосту через річку Сіверський Донець по вул. Первомайська в Лисичанську; дороги по вулицям Соборна, Первомайська, Українська, Центральна, Чернишевського, Комарова в Гірському; вулиці Заводська в Старобільську; проспекту Перемоги в Троїцькому.

Поточний середній ремонт проведуть на ділянках автомобільних доріг: 5,7 км ділянки О131304 Сватове – Новомикільське  – Красноріченське; 7 км ділянки О130801 Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка; 7 км ділянки О130905 Новоайдар – Євсуг; 7 км ділянки дороги О131003 Ганнусівка – Новорозсош; 8,2 км ділянки С131226 Врубівка – Гірське; 5,6 км ділянки С131728 (КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут) – Запорізьке – Чмирівка; 6 км ділянки О130305 (Троїцьке – Білокуракине – Старобільськ) – Білолуцьк.

Нагадаємо, що команда Президента України Володимира Зеленського в цьому році зробить розвиток місцевих доріг одним із пріоритетних напрямів роботи.