Прес-центр13 лютого 2020, 15:02

На Попаснянщині для освітніх закладів ввели карантин

13 лютого в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації відбулося позачергове засідання  комісії з питань Техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Засідання проходило під головуванням виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації, голови комісії – Романа Колесника.

Рішення про позачергове засідання було прийнято у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації на захворюваність грипом та ГРВІ в Попаснянському районі.

З відповідною інформацією перед присутніми виступили завідуюча Попаснянським відділенням Лисичанської міськрайонної філії Луганського обласного лабораторно центру Людмила Коваленко та заступник начальника відділу освіти Попаснянської райдержадміністрації Валентина Шулік.

За їхньою інформацією було зроблено висновок, що кількість захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей молодшого, середнього та старшого віку, а також людей похилого віку не уклінно зростає, що може через певний час (інкубаційний період) призвести до різкого збільшення хворих серед цієї категорії осіб на зазначені захворювання і, як наслідок, до ускладнення епідеміологічної ситуації в районі. Тому, членами комісії було одностайно прийнято рішення розпочати карантин у навчально-освітніх закладах та позашкільних установах Попаснянського району, а також доручено медичним службам вести моніторинг за рівнем порогу захворюваності на грип та ГРВІ в Попаснянському районі.

Карантин планується ввести на десять днів – з 14 по 23 лютого.