Прес-центр6 лютого 2019, 13:02

На Попаснянщині обговорили перспективний план розвитку Попаснянського району на 2019 – 2021 роки.

06 лютого під керівництвом голови Попаснянської райдержадміністрації відбулося II засідання районної Ради регіонального розвитку на якому підбито підсумки роботи за 2018 рік та обговорено перспективний план розвитку району на 2019 – 2021 роки.

У заході приймали участь члени Ради регіонального розвитку, голови міських і селищних рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники підприємств, установ та організацій Попаснянського району.

У своїй доповіді голова райдержадміністрації Сергій Шакун на початку заходу презентував присутнім основні здобутки та окреслив перелік першочергових завдань розвитку району, над реалізацією яких працюватимуть у 2019-2021 роках.

Розвиток Попаснянського району відбувається у складних умовах проведення Операції об’єднаних сил, однак, незважаючи на це, вдалося досягти певних позитивних соціально-економічних показників за період 2014-2018 років. Життя триває і Попаснянщина прагне до подальшого розвитку на перспективу, – зазначив очільник району. У новому перспективному плані пріоритетними проектами буде будівництво нових амбулаторій та розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, реконструкції пошкоджених будівель освітніх закладів, відновлення об’єктів водопостачання і транспортної інфраструктури, створення центру соціальних послуг «Прозорий офіс», що дозволить створити гідні умови прийому населення.

Попаснянський міський голова Юрій Онищенко у своєму виступі про здобутки та плани міської ради також окреслив найважливіші проблеми міста як то: реалізація проектів з дорожнього покриття, реконструкція об’єктів комунальної власності та ремонт і заміна водопровідної мережі. Також він  назвав проекти, які подані до Перспективного плану Попаснянського району, одним з яких є забезпечення умов для занять спортом і відпочинку дітей, молоді та дорослих.

В ході засідання  учасники зібрання заслухали доповідь начальника відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Сергія Архипенко про реалізацію проектів з дорожнього покриття, які заплановано виконати у найближчі три роки. За цей час, також планується встановити водонапірну башту біля районної лікарні , що дасть змогу підвищити рівень медичних послуг для населення.  

Одним з найважливіших напрямків є освітня галузь, для вдосконалення якої заплановано втілити багато заходів – зазначила під час свого виступу виконуюча обов’язки начальника відділу освіти райдержадміністрації Валентина Шулік. Так, з метою покращення санітарно-гігієнічних умов, зменшення теплових витрат на опалення, створення належних умов для перебування дітей та педагогічного персоналу у навчальних закладах заплановано провести реконструкцію та відновлення пошкодженої під час бойових дій будівлі Тошківського навчально-виховного комплексу та капітальний ремонт опорного навчального закладу Білогорівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

Підбила підсумки та окреслила перспективи розвитку медицини у Попаснянському районі начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Наталія Кацарська. Вона ознайомила присутніх з планом реалізації медичної реформи завдяки якому протягом поточного року на території району буде завершено капітальний ремонт головного корпусу комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня», капітальний ремонт опалення та відкриття сучасного операційного блоку у лікарні міста Гірське, а також завершення будівництва амбулаторії у селищі Підлісне.

Реалізація цих 3-х проектів, в цілому посприяє підтримці та укріпленню матеріально-технічної бази і розвитку охорони здоров'я у районі.

Скориставшись нагодою по завершенню своєї доповіді Наталія Іванівна, акцентувала увагу присутніх на проблемі спалахів кору. Вона зазначила, що наш район єдиний в області, в якому не впроваджено карантин. Для подальшого збереження стабільної ситуації Наталія Кацарська закликала усіх пройти процедуру вакцинації проти епідемії кору, як дітям так і дорослим, тим паче, що у Попаснянському районі в наявності достатня кількість вакцини.