Прес-центр30 серпня 2019, 15:08

На Попаснянщині обговорили питання соціально-правового захисту населення, яке проживає в зоні збройного конфлікту

30 серпня відбулася чергова зустріч представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців із представниками місцевої влади, соціальними службами, місцевими та міжнародними благодійними організаціями, волонтерами. Метою зустрічі було обговорення питаннь соціально-правового захисту населення, яке проживає в зоні збройного конфлікту.

З доповіддю про реалізовані в першому кварталі 2019 року проекти виступила радник з правових питань Управління Верховного Комісара ООН Олександра Литвиненко. Під час наради присутні озвучили ряд проблемних питань, які були заздалегідь підготовлені шляхом соціального моніторингу. Більшість з них стосувалася надання матеріальної допомоги пільговим верствам населення, придбання спеціальних медичних засобів для людей з особливими потребами, забезпеченню належного існування жителів віддалених населених пунктів району тощо.

Розподіливши ці проблемні питання за категоріями, за допомогою «мозкового штурму» присутні намагалися знайти шляхи їх вирішення.

За підсумками зустрічі уповноваженими представниками УВКБ ООН буде підготовлений протокол, в якому значитимуться шляхи вирішення озвучених на зустрічі проблем місцевого населення та буде зазначено, яким чином  вирішуються питання, що обговорювалися на минулій зустрічі.

Попаснянська райдержадміністрація щиро дякує представникам Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців за участь у житті району та практичну допомогу і сподівається на подальшу плідну співпрацю!