Прес-центр15 вересня 2020, 19:09

На Попаснянщині представники Міністерства з питань реінтеграції ТОТ України презентували концепцію «Економічна стратегія розвитку Донецької та Луганської областей»

15 вересня представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України презентували концепцію «Економічна стратегія розвитку Донецької та Луганської областей». Відбувалася презентація в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації за участю очільника Попаснянського району Романа Власенка, керівників Станично-Луганського району, ВЦА міста Лисичанськ та Золоте, представників підприємств, організацій Попаснянщини, аграрного сектору та місцевого бізнесу.

Радник Міністра з питань реінтеграції ТОТ Андрій Мірошниченко акцентував увагу присутніх на рішенні Президента та Уряду перетворити Луганську та Донецьку області на регіони економічного зростання України. Він ознайомив учасників зустрічі з основними пріоритетами нової економічної програми, яка спрямована не на відновлення, а на розвиток цих територій, у яких повинен бути особливий режим інвестування та оподаткування, а основою економічного зростання повинні стати місцеві громади.

Опісля учасники заходу обговорили основні проблеми, які, в першу чергу, потребують вирішення на державницькому рівні та запропонували внести їх до проєкту концепції. Зокрема, Романом Власенком були висловлені пропозиції на кшталт принципового вирішення питання щодо напрацювання єдиних для Донецької та Луганської областей механізмів кредитування і страхування середнього та малого бізнесу та виплату державних компенсацій за оренду земельних ділянок на території проведення ООС, подальшої долі місцевої вугільної промисловості, введення єдиної системи оподаткування за спожиту електроенергію для бізнесу тощо. Іншими учасниками зустрічі були висунуті пропозиції щодо напрацювання механізмів з відновлення промисловості на території міста Лисичанськ, відновлення водного та зрошувального господарства області, лобіювання на загальнодержавному рівні питання щодо недопущення закриття Попаснянського опорного локомотивного депо, розширення повноважень з деяких питань керівників ВЦА тощо.