Прес-центр26 жовтня 2019, 16:10

На Попаснянщині проходять змагання за кубок Луганської області з класичного пауерліфтингу привчений пам’яті Народного Героя України Темура Юлдашева

Сьогодні, 26 жовтня в Попаснянському міському спортивному закладі «Відродження» проходить обласний турнір серед чоловіків та жінок, юніороів та юніорок, юнаків та дівчат з класичного пауерліфтингу.

Організовано змагання за ініціативи Попаснянської райдержадміністрації та підтримки Попаснянської міської ради. Спортивне обладнання було придбано коштом районного бюджету ще навесні поточного року. Так, у Попаснянському міському спортивному закладі «Відрождення» до сьогоднішніх змагань було розміщено три тренажери, грифи та диски для пауерліфтингу і чотири помости.

У цьому турнірі взяли участь більше 50 спортсменів із різних міст та районів Луганщини (Лисичанськ, Рубіжне, Попаснянський, Біловодський, Старобільський). Найсильніші юнаки та дівчата, юніори та юніорки приїхали, щоб продемонструвати свої силові можливості у такому популярному виді спорту, як пауерліфтинг. Спортивна дуель точилася майже у кожній віковій групі та ваговій категорії.

Окрім спортсменів на турнірі були присутні почесні гості: начальник управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антон Волохов,  Попаснянський міський голова Юрій Онищенко, голова федерації пауерліфтингу Луганської області Андрій Івженко та дружина Народного Героя України Віола Юлдашева. Вони привітали спортсменів з початком змагань і побажали їм успіхів, наснаги та чесної боротьби. По завершенню привітальних виступів присутні вшанували пам'ять Темура Юлдашева хвилиною мовчання.

Після чого судді запросили на помост учасників другого потоку для продовження запеклої боротьби за обласний кубок.

Організація та проведення подібних заходів надасть змогу зростанню популярності класичного пауерліфтингу та класичного жиму лежачи в нашому районі та області. А проведення кубку Луганської області саме на Попаснянщині, свідчить про наявність у нас великого потенціалу для розвитку пауерліфтингу і вихованню, ще більшої кількості майбутніх чемпіонів не тільки національного, а й світового рівня.