Прес-центр16 липня 2019, 11:07

На Попаснянщині проведено урочистості з нагоди 29-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України

16 липня в малій залі районного будинку культури відбувся святковий захід присвячений Дню прийняття Декларації про державний суверенітет України.

В історичному календарі нашого народу 16 липня 1990 року є важливою віхою становлення української державності. Саме в цей день Верховна Рада України проголосила Декларацію про державний суверенітет України, що, безперечно, стало визначальною подією на шляху до національної незалежності. Адже, на підставі Декларації про державний суверенітет України та продовжуючи тисячолітню традицію державотворення, 24 серпня 1991 року Верховна Рада України проголосила незалежність України.

Під час заходу ведучі ознайомили присутніх з історичною довідкою цієї визначної для нашого народу події. А гарний настрій протягом всього заходу гостям дарували солісти та творчі колективи районного будинку культури.

29 років тому ми консолідувалися навколо ідеї української державності, довели світові, що ми – народ, який прагне творити власну долю на власній землі. Нині, як і тоді, маємо бути єдиними в наших прагненнях та діях. Адже тільки так ми зможемо побудувати вільну, демократичну, сильну, економічно і духовно багату державу – Україну.