Прес-центр7 листопада 2019, 15:11

На Попаснянщині провели масштабні навчання з цивільного захисту

В рамках реалізації проекту «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в Східній Україні» розробленого та впровадженого ACTED за фінансової підтримки ECHO в місті Попасна Попаснянського району 07 листопада відбулися спільні показові навчання із залученням органів управління місцевої ланки територіальних підсистем, сил та засобів єдиної системи цивільного захисту Луганської області.

За легендою навчань під час артилерійського обстрілу було пошкоджено 9-ти поверховий житловий будинок в якому мешкає близько 850 осіб. Так, на пошкодженому об’єкті служби цивільного захисту мали локалізувати пожежу, евакуювати мешканців, надати першу медичну допомогу постраждалим, розмінувати будівлю і знешкодити вибухонебезпечні  предмети, провести демеркуризацію 1,5-ра кілограмів ртуті та розібрати завали над бомбосховищем.

В цей же час, у зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації, районним штабом з надзвичайних ситуацій  було оперативно зібрано екстрене засідання комісії з ТБНС та здійснено контроль за роботою служб цивільного захисту.

Під час відпрацювання практичної частини органами управління і сил Попаснянської районної та міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області було успішно відпрацьовано кожну подію, продемонстровано високий професійний рівень та відмінну злагодженість дій .

По завершенню практичної частини учасники заходу в районному будинку культури обговорили результати відпрацювання спільних навчань.

Такі навчання та тренування є основною і найбільш ефективною формою всебічної підготовки, вдосконалення знань, вмінь та навичок формувань і персоналу підприємств у сфері захисту від надзвичайних ситуацій.

Більше фото: https://www.facebook.com/pg/ppsrda/photos/?tab=album&album_id=2502575116...