Прес-центр6 липня 2018, 21:07

На Попаснянщині пройшло свято першого снопа

Літо – завжди гаряча пора, тому народне прислів’я каже «Один день – рік годує», бо вчасно зібраний врожай забезпечує добробут людей до наступного врожаю. 6 липня в районі стартувало збирання врожаю зернових культур, і традиційно цього дня відбулося свято Першого снопа. Цього року воно відбулося у селищі Вовчоярівка на базі фермерського господарства «Лагідне».
На святкування прибули представники фермерських господарств та агрофірм зі всього району. Привітати з початком жнив прибули голова райдержадміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун, селищні голови, представники обласних та районних ЗМІ.
Гостей щиро зустріли господарі – Вовчоярівський селищний голова Ірина Іваніцька та голова фермерського господарства Станіслав Дорожон, який вручив запашний коровай.
Символом свята став Перший сніп, зв’язаний із колосся, зібраного на землі Попаснянщини. Церемонію освячення провів Отець Михаїл – настоятель Свято-Ксеніївського та Свято-Георгіївського храму, який благословив на збір доброго щедрого врожаю.
Перший сніп впродовж року буде зберігатися, як оберег, а зерно, окремо обмолочене з нього, використається у посіві під новий врожай.
У ході свята була проведена екскурсія по фермерському господарству. Керівник розповів про господарську діяльність «Лагідного» та здобутий досвід в роботі.
Урочисту атмосферу свята допомогли створити творчий колектив «Калинонька» (художній керівник Шильдєшова Н.В.) та місцевий творчий колектив Вовчоярівського СБК. Концертну частину заходу провела Оксана Садовська. Програма була цікавою та наповненою тематичної самобутності обрядів та традицій нашого краю.
Для аграріїв розпочалася гаряча, відповідальна та напружена пора і ми вітаємо їх з початком жнив. Бажаємо сприятливої погоди та добрих врожаїв, а також миру та злагоди нашому краю.