Прес-центр28 лютого 2019, 15:02

На Попаснянщині пройшов перший районний фестиваль «Кращій бізіборд»

28 лютого відбувся перший районний фестиваль «Кращій бізіборд».

Дослівно «бізіборд»  – це розвиваюча дошка, що складається з «маніпуляцій них» елементів, предметів, з якими можна здійснювати різноманітні дії. Наприклад, «включити-виключити», «відкрити-закрити» тощо. Це тренує дитячі пальчики, а також навчає поводженню з реальними аналогами у побуті. Натхненником даного винаходу є педагог і методист, творець всесвітньо відомої системи виховання Марія Монтессорі. Нею були закладені основи педагогіки, зорієнтовані на всебічний розвиток дітей. Також вона почала з роботу з дітьми з особливими потребами, але те, як це вплинуло на дітей, зацікавило спільноту. Вихованці, які займалися за допомогою «бізіборду» показували найкращі результати на екзаменах. Тому весь світ почав використовувати цей винахід. Завдяки таким заняттям у дітей значно скоріше відбувався розвиток дрібної моторики, посидючість, увага, логіка, мислення, розумові здібності, фантазії та пам`ять. Бізіборди можуть бути різними: для хлопчиків та дівчаток, у вигляді дошки, куба, книжки. 

До участі у фестивалі долучилися як дошкільні навчальні заклади району, так і освітні.

Почесними гостями заходу стали заступник Попаснянського міського голови Ірина Гапотченко, фахвці обласного інклюзивно-ресурсного центра Альона Манукян та Ірина Юдіна. До складу увійшли Наталія Федорова, виконуюча обов’язки директора інклюзивно-ресурсного центру, Людмила Григоренко, голова районної профспілки працівників освіти, Альона Манукян, представник обласного інклюзивно-ресурсного центру, Олена Лагутіна, директор районного методичного центру та Олена Прокопенко, методист районного методичного центру. 

За підсумками конкурсу переможцями стали: I місце – Дошкільний навчальний заклад №1; II місце – Попаснянський опорний навчальний заклад «Загальноосвітня школа  №1», ІІІ місце – Нижнєнський навчально-виховний комплекс №36.

Попаснянська райдержадміністрація щиро вітає переможців та бажає нових звершень з впровадження інноваційних технологій у процес виховання та навчання.