Прес-центр4 вересня 2019, 15:09

На Попаснянщині пройшов показ документального фільму «Миротворці. У горах Сванетії»

04 вересня у великій концертній залі Попаснянського районного будинку культури відбувся показ документального фільму «Миротворці. У горах Сванетії». Кінострічку було знято компанією MIR&CO PRODUCTION на замовлення Міністерства інформаційної політики з нагоди Дня українського миротворця, а прем’єра її стала можливою за сприяння командування ООС.

На перегляд були запрошені учнівська молодь, освітяни, представники установ та організацій району, СІМІС міста Попасна.

Перед початком прем’єри режисер та продюсер стрічки Мирослав Гай розповів глядачам про малознайому історію українського героїзму, про те, як люди ризикуючи життям, навіть без документів, рятували інших людей та провів аналогію із тим, що зараз відбувається на Донбасі, з тим що відбулося в Криму.

Документальний фільм розповідає про першу миротворчу місію в історії України, про подвиг українських миротворців – вертольотників, які врятували десятки тисяч біженців під час Абхазького конфлікту 1993 року, коли російські терористи ввели свої сили на територію країни та обстрілювали міста, вбиваючи мирних мешканців.

Збройні сили України беруть участь у миротворчих операціях під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій, починаючи з 1992 року. Загалом у військових операціях взяло участь більше 44 тисяч українських військовослужбовців.

Стрічка дуже сподобалася глядачам та залишила незабутні враження.

Демонстрація цього документального фільму незабаром відбудеться і в інших населених пунктах Попаснянського району.