Прес-центр14 листопада 2019, 14:11

На Попаснянщині розпочато підготовку до проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

14 листопада під керівництвом заступника голови Попаснянської райдержадміністрації Карини Кошелєвої проведено засідання робочої групи щодо підготовки та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насильства» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення  10 грудня – Міжнародний день захисту прав людини.

До участі в засіданні долучилися члени районної робочої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї.

Головний спеціаліст сектору сімейної політики управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації Любов Череповська презентувала присутнім проект плану районних заходів у рамках акції. Проектом плану передбачено протягом 16-ти днів привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

За підсумками засідання робочої групи, членами координаційної ради був затверджений План заходів щодо проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».