Прес-центр10 лютого 2020, 11:02

На Попаснянщині відбулася презентація документальної кінострічки «Брати по зброї»

10 лютого у малій залі Попаснянського районного будинку культури відбувся прем’єрний кінопоказ документального фільму «Брати по зброї», що розповідає про життя українських бійців «на нулі», розмови з мешканцями «сірої зони», військові бої, жарти, дорожні пригоди та обстріли. Презентувати свою кінострічку до Попаснянського району завітали режисер Сергій Лисенко та продюсер Мирослав Гай.

Участь у кінопоказі прийняли військовослужбовці Збройних Сил України, що дислокуються на території міста Попасна та учнівська молодь. Перед початком прем’єри до уваги учнівської молоді було представлено і інший короткометражний документальний фільм авторів «Миротворці. У горах Сванетії».

Продюсер стрічки Мирослав Гай під час звернення до глядачів наголосив: «Я боявся, що документальний фільм «Брати по зброї» про війну на війні, для людей які в ній живуть в зоні бойових дій, або не зайде, або викличе дисонанс. Проте, через те, що події розгортаються 6 років тому, фільм викликає інший ефект. Так, усе ще свіжі психологічні рани, але побачити «голу та босу» армію у 2014 році в документальному кіно і одягнуту та забезпечену усім необхідним, в залі – це такий потужний контраст, що не залишає жодного байдужими».

Перегляд цієї документальної кінострічки це фіксація надзвичайно важливих моментів нашої історії, персональних історій наших захисників, з яких сплетена історія цієї війни. Її треба зберегти, щоб люди знали, пам'ятали, не забували.