Прес-центр12 вересня 2018, 16:09

На Попаснянщині відбувся олімпійський урок за участтю Ірини Янович

Традиційно щороку у другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. В ці дні по всій країні відбуваються Олімпійські тижні – це різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію олімпійського руху, знайомство з видами спорту, залучення та заохочення дітей і молоді до фізичної активності та занять спортом. В навчальних закладах організовують зустрічі із відомими спортсменами, майстер-класи, проводять Олімпійські уроки тощо.

Цьогоріч на Попаснянщині Олімпійський тиждень стартував в навчально-освітніх закладах із олімпійських уроків, які проводилися на годинах спілкування і уроках фізичної культури. На завершення Олімпійського тижня для підопічних Попаснянської дитячо-юнацької спортивної школи Олімпійський урок був проведений видатними спортсменами України: велосипедисткою, призеркою чемпіонатів Європи, Кубка миру, бронзовою призеркою олімпійських ігор у Сіднеї Іриною Янович, головою обласного відділення НОК України Віктором Острецовим, головою обласного відділення олімпійської академії України Сергієм Галієм, заступником начальника обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Андрієм Гожедряновим та нашим земляком, почесним громадянином міста Попасна, рекордсменом, неодноразовим чемпіоном Світу та Європи з пауерліфтингу  Дмитром Семененком.

Урочисте підняття Державного Прапору сповістило присутніх про початок заходу. Спортсмени привітали всіх зі святом та вручили учасникам уроку спеціальними подарунками з олімпійською символікою. Ірина Янович провела з учасниками уроку веселу руханку, а потім всі разом прийняли участь у розважальній вікторині.

Наостанок завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Едуард Гаврашенко презентував гостям спортивні майданчики, встановлені у Попаснянських школах №1 та 21, та нову залу для гімнастики.