Прес-центр8 травня 2019, 12:05

На Попаснянщині відзначили День пам'яті і примирення

Сьогодні Україна разом із країнами Європи відзначає День пам'яті і примирення. Ця дата встановлена указом Президента України «Про відзначення у 2019 році Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України». Символом пам'яті жертв війни в Україні, як і в багатьох країнах Європи, став червоний мак. Цього дня по всій Україні відбуваються меморіальні та урочисті заходи. Не виключенням став і Попаснянський район. Виховні години, тематичні виставки та експозиції, уроки-реквієми та урочисті збори – все це проходило в Попаснянському районі в рамках відзначення цієї знаменної дати. Завершальним заходом став мітинг-реквієм на площі Героїв у районному центрі.
Вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя заради майбуття прийдешніх поколінь, заради свободи та цілісності нашої країни, прийшла учнівська молодь, представники установ та організацій району, а також пересічні громадяни.
Зі словами вшанування пам’яті героїв тієї страшної війни та героїв, що захищають суверенітет України зараз на Сході нашої держави, виступив перший заступник голови Попаснянської райдержадмініитсрації Роман Колесник.
Він відзначив, що ця дата є для нас знаковою, адже українці, як ніхто розуміють, що найдорожчим для людини є мир. Особливо це актуально зараз, коли знову українцям доводиться відстоювати свободу, боротися за щасливе майбутнє дітей і територіальну цілісність своєї держави. Він побажав єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту. Також до присутніх звернулися Попаснянській міський голова Юрій Онищенко та виконуючий обов’язки голови Попаснянської районної ради Микола Черніков.
Завершився мітинг хвилиною мовчання та покладанням квітів до братської могили загиблих солдатів у роки Другої світової війни та до пам’ятного знаку учасників АТО.