Прес-центр14 грудня 2020, 11:12

На Попаснянщині відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Попаснянській райдержадміністрації проведено тематичний захід з нагоди Дня вшанування ліквідаторів ЧАЕС, який проходив за участі членів районної громадської організації «Союз «Чорнобиль».

З вітальними словом до ліквідаторів зверталися голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко та заступник Попаснянського міського голови Дмитро Хащенко. Окрім висловлених слів привітання та вдячності, керівники району та міста за героїзм, самовідданість і мужність під час ліквідації наслідків техногенної катастрофи відзначили ліквідаторів Подяками. На жаль через карантинні заходи не всі ліквідатори, які мали отримати подяки були присутні на заході, проте найближчим часом вони будуть їм передані.

Після завершення церемонії нагородження учасники заходу поспілкувалися з керівництвом району щодо проблеми, з якими сьогодні стикаються ліквідатори у повсякденному житті з метою їх спільного вирішення. Зокрема, проблемні питання стосувалися медичного та соціального обслуговування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. З метою вирішення цих питань голова райдержадміністрації запланував робочу нараду з активом ГО «Союз Чорнобиль» спільно із представниками медичної та соціальної сфери.

Наостанок всі учасники заходу вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який розташовано на площі Героїв.