Прес-центр15 лютого 2019, 13:02

На Попаснянщині вшанували пам'ять загиблих воїнів-афганців покладанням квітів

15 лютого в Попаснянському районі відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці від дня виведення радянських військ з Афганістану.
Квітами та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців голова райдержадміністрації Сергій Шакун, заступник Попаснянського міського голови Ірина Гапотченко, представники районної спілки воїнів-інтернаціоналістів на чолі із керівником Олександром Шаховим та учнівська молодь.
У своїй промові очільник району зазначив, що майже десять років, вірні військовій присязі солдати та офіцери, мужньо і героїчно билися на афганській землі. Ця війна забрала тисячі життів, зламала людські долі, принесла в родини непоправне горе. Сторінки цієї страшної війни назавжди залишаться в пам’яті нашого народу, батьків і матерів, які втратили своїх синів, простих солдатів, а день 15 лютого – як день пам’яті всіх загиблих.
Також із словами вдячності до присутніх звернулася і Ірина Гапотченко. Від імені усього депутатського корпусу Попаснянської міської ради вона щиро подякувала учасникам тих подій за хоробрість, міцність духу, проявлений патріотизм. В свою чергу учні Попаснянської загальноосвітньої школи №21на знак пошани зачитали вірші.
Після офіційних виступів учасники зібрання піднесли квіти до меморіального знаку воїнам-інтернаціоналістам, низько вклонилися та вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання.