Прес-центр14 лютого 2020, 16:02

На Попаснянщині вшанували уча́сників бойови́х дій на терито́рії інших держав

15 лютого 1989 року закінчилася одна із трагічних воїн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. Вона тривала майже 10 років – з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, – наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, – українець.

14 лютого, напередодні Дня вшанування уча́сників бойови́х дій на терито́рії інших держав, який відзначається щороку 15 лютого, у малій концертній залі Попаснянського районного будинку культури відбулась концертна програма «Біль і смуток. Чиєсь обірване життя…».

Зі словами шани та поваги до учасників бойових дій в Афганістані та військових конфліктів в інших державах, ветеранів війни та миротворців звернувся виконуючий обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації Роман Колесник. Він подякував всім, хто приймав участь у тих страшних подіях та зазначив, що воїни-інтернаціоналісти – взірець для прийдешніх поколінь, адже своїм прикладом вони виховують патріотизм і національну свідомість молоді, згуртовуючи ветеранів афганської війни та беручі активну участь у житті територіальної громади міста.

Також з побажаннями родинного затишку, міцного здоров’я, благополуччя та довгих щасливих років життя під безхмарним мирним небом до присутніх звернулися виконуючий обов’язки голови Попаснянської районної ради Микола Черніков та заступник Попаснянського міського голови Ірина Гапотченко.

Потім Роман Колесник разом із виконуючим обов’язки голови Попаснянської районної ради Миколою Черніковим вручив воїнам членам Спілки ветеранів Афганської війни Подяки.

На переповнену глядацьку залу чекала концертна програма аматорських колективів Попаснянського району, живий виступ, чистий звук та душевна атмосфера. Після кожної пісні лунали довгі та щедрі аплодисменти.

Наприкінці заходу присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, а потім відбулося покладання квітів до меморіального знаку воїнам-інтернаціоналістам.