Прес-центр14 грудня 2017, 17:12

На Попаснянщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Щорічно 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Тому сьогодні з нагоди цією дати в залі засідань райдержадміністрації за «круглим столом» зібрались представники місцевої влади та ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Попаснянського району.

«Сьогодні ми віддаємо шану тим, хто ціною власного здоров’я й життя захистив нас і увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Вічна пам’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом. Щиро бажаю Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя, уваги держави і шани вдячних поколінь», – виступив із привітальним словом на початку заходу голова райдержадміністрації Сергій Шакун та запропонував озвучити проблеми, з якими сьогодні стикаються ліквідатори у повсякденному житті і знайти їх рішення. Зокрема, під час жвавої дискусії, яка виникла під час «круглого столу», підіймалися питання з медичного обслуговування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, удосконалення на місцевому рівні в рамках чинного законодавства механізмів придбання ліків, повторне запровадження пільгового проїзду у міському та міжміському транспорті, обрахуванні пенсій відповідно до нового законодавства, оздоровлення тощо. Потім відбулося урочисте вручення Почесних грамот та грошових премій тим, хто ціною свого життя подарував майбутнє нащадкам.

Наостанок всі учасники заходу взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знака учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.