Прес-центр25 вересня 2017, 14:09

На Попаснянщині започаткували нове свято: фестиваль національної української кухні "Свято Борщу"

Напрочуд чудово та емоційно пройшов сьогодні на Попаснянщині фестиваль української національної кухні «Свято Борщу». Безліч гостей, учасники з усіх куточків району та, навіть, представники місії ОБСЄ і Луганської облдержадміністрації завітали до парку відпочинку, де відбувалося святкове дійство.
Поки учасники готували борщі за своїми фірмовими рецептами, на центральній алеї парку попаснянські майстри презентували неперевершені вироби з бісеру, дерева, підручних матеріалів, а дітлахи приймали участь у конкурсах та іграх. 
Близько дванадцятої години всі учасники фестивалю скінчили основні приготування, тож, поки відкривалося свято, а почесне журі готувалося до оцінювання, кожний бажаючий мав змогу безкоштовно покуштувати смачні «вироби мистецтва». 
Привітавши учасників та гостей, голова райдержадміністрації Сергій Шакун, який до речі і ініціював проведення свята, висловив сподівання, що відтепер кожного року в останню суботу вересня наш район відзначатиме смачний фестиваль. 
Виборювати почесне перше місце та демонструвати свої кулінарні здібності приїхали не лише місцеві міські підприємства, організації та установи, але й гості з Золотого, Тошківки, Білогорівки, Вовчоярівки, Мирної Долини, Врубівки. Серед різноманіття страв та рецептів борщу не просто було журі визначити переможця. Але після ретельних роздумів, зважування всіх «за» та «проти», переможцем була обрана команда ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод». Вони отримали найголовніші призи фестивалю – глечики для виготовлення страв в духових шафах, кухонний набір та кухонну дощечку. Інші учасники отримали солодкі призи та Подячні листи.
Проте, на цьому фестиваль не скінчився: для дітлахів аніматорами було влаштовано свято фарб, а дорослі танцювали під співи місцевого вокально-інструментального гурту «Повітря».
P.S. Фото зі свята можна переглянути в фотоальбомі "Фестиваль національної української кухні "Свято Борщу"