Прес-центр7 березня 2019, 12:03

На Попаснянщину завітала молода українська письменниця зі Львова Вікторія Амеліна

05 березня у Попаснянському районному краєзнавчому музеї в рамках проекту «Читання у музеї» за інформаційного сприяння програми «Культурна дипломатія між регіонами України» відбулася зустріч з львівською письменницею – Вікторією Амеліною. Вона дебютувала в літературі у 2014 році з романом «Синдром листопаду». В 2016 році письменниця у Видавництві Старого Лева видала свою дитячу книжку «Хтось або Водяне Серце», а у 2017 році – видала свій другий роман «Дім для Дома».

Зустріч стала можливою завдяки допомозі директора Луганського обласного краєзнавчого музею Олесі Мелованової.

На музейні читання були запрошені начальник відділу культури Попаснянської райдержадміністрації Ольга Калюжна, представник філіалу № 5 районної бібліотеки Ангеліна Панова, яка представила книжкову виставку «З романтикою в душі», а також учні Попаснянської багатопрофільної гімназії №25і студенти Попаснянського залізничного ліцею.

Жваве спілкування учнівської молоді із письменницею та знання її творів, приємно вразило піні Вікторію. Вона читала уривки зі своїх творів, відповідала на питання. Читання урізноманітнили вірші, які зачитували юні автори: Микола Верезин та Богдан Верко з багатопрофільної гімназії №25, а також дорослих авторів – співробітника музею Нелі Літвінової.

Молода письменниця, презентувавши свої книги з автографами, залишила декілька примірників для музею і бібліотеки.

Завершився захід урочистим врученням Вікторії Амеліній Подячного листа від Попаснянської райдержадміністрації.