Прес-центр9 квітня 2019, 14:04

На Попаснянщину завітали представники громадської організації «Пласт» з міста Сєвєродонецьк

Останнім часом в Україні значно активізувався процес створення дитячих і юнацьких організацій, головною метою яких є об'єднання молоді для діяльності, спрямованої на самореалізацію, захист прав і свобод, сприяння творчому розвитку та задоволення особистих інтересів. 
Одним із напрямків роботи із молоддю є скаутський рух, який зародився в Англії на початку XX століття. Перша скаутська організація в Україні «Пласт» виникла ще у 1912 році, але за радянські часи була знищена. Діяльність «Пласту» була відновлена в Україні на початку 1990-х років. Сьогодні діяльність «пластунів» набирає свою силу по всій країні, в т.ч. і на Луганщині.

Так, 08 квітня 2019 року в малій актовій залі районній відбулася зустріч представників громадської організації «Пласт» міста Сєвєродонецьк з представниками молодіжної ради міста Попасна, педагогами, представниками влади. Перед присутніми виступив Олександр Воловенко та Дмитро Калініченко, які познайомили з історією, розвитком та діяльністю ГО «Пласт» як в Україні, так і на Луганщині. Після виступів молодь та педагоги поставили гостям декілька питань стосовно фінансової підтримки та організаційних моментів по створенню аналогічної ГО. По закінченню зустрічі учасникам були надані інформаційні друковані матеріали та контакти представників «Пласту».