Прес-центр11 вересня 2019, 11:09

На території Попаснянського району тривають ремонтні роботи на автомобільних дорогах місцевого значення загального користування

За останні п’ять років на території Попаснянського району склалася складна ситуація на автомобільних дорогах. Постійні пересування великогабаритної військової та сільськогосподарської техніки, ворожі обстріли призвели до різкого погіршення стану доріг. А це – основна причина виникнення аварійних ситуацій та, як наслідок, збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод.
Попаснянська райдержадміністрація неодноразово зверталася з приводу вирішення питання з проведення ремонту доріг до обласної Служби автомобільних доріг, Управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області, керівництва Луганської облдержадміністрації. Після останнього звернення до нещодавно призначеного голови обласної державної адміністрації Віталія Комарницького, за його дорученням та під особистим контролем Службою автомобільних доріг було відремонтовано ділянку на автодорозі державного значення Н-32 «Покровськ – Бахмут – Михайлівка», що з’єднує Луганську та Донецьку області. А вже за два тижні було розпочато нові ремонтні роботи на автошляху О-131201 КПП «Танюшівка – Старобільськ –Бахмут», яка прямує через населенні пункти Врубівка та Миколаївка Попаснянського району до блок-посту.
Зазначена автомобільна дорога має велике стратегічне значення, адже вона не лише, знову ж таки, з’єднує дві області – Луганську та Донецьку, але є майже єдиним автошляхом, що сполучує районний та обласний центри. Крім того, не можна недооцінювати її суспільне значення. В першу чергу, після закінчення ремонтних робіт буде налагоджене автомобільне сполучення, водії зможуть швидше діставатися до пункту призначення, а місцеві мешканці до об’єктів соціального значення.
Також зараз на завершальній стадії ремонтні роботи на дорозі Р-66 ділянка від міста Лисичанськ до населеного пункту Гірське та ремонт на дорозі Т-13-16 – від Т-перехрестя шахта «Карбоніт» в сторону «КПВВ Золоте».