Прес-центр19 грудня 2017, 18:12

На засіданні колегії райдержадміністрації схвалено проект розпорядження про районний бюджет на 2018 рік

Сьогодні під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергія Шакуна відбулося засідання колегії райдержадміністрації.

У роботі колегії взяли участь члени колегії, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій, голови міських та селищних рад.

Сергій Шакун розпочав засідання із представлення присутнім оновленого складу колегії та порядку денного. Відповідно нього на засіданні розглядалося два найголовніших питання для подальшого сталого розвитку Попаснянського району: підсумки виконання показників Програми економічного і соціального розвитку Попаснянського району за 9 місяців 2017 року, очікувані показники за 2017 рік та перспективи на 2018 рік і ухвалення проекту розпорядження районного бюджету на 2018 рік.

З детальною доповіддю щодо виконання показників Програми економічного і соціального розвитку Попаснянського району перед присутніми виступила виконуюча обов’язки начальника управління економічного розвитку і торгівлі Інна Помазанова. Згідно інформації Інни Анатоліївни стан виконання програми економічного і соціального розвитку загалом є позитивним і є перспективи подальшого  зросту економіки району. «Не дивлячись на позитивний розвиток у 2018 році різних галузей економіки, розвитку сільського господарства та розвитку малого і середнього підприємництва потрібно більше приділяти уваги, – зазначила вона, – Адже, у зв’язку зі змінами в чинному законодавстві, показники їх дещо погіршилися». Крім того, в ході розгляду першого питання, із доповідями щодо перспектив розвитку бюджетоутворюючих підприємств району – ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод», Державне підприємство «Первомайськвугілля» та Комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал» – виступили їхні представники. Вони підсумували роботу підприємств за 2017 рік та озвучили перспективи розвитку на 2018 рік.

Галина Карачевцева – начальник управління фінансів – ознайомила присутніх із Проектом районного бюджету на 2018 рік, сформований з урахуванням  законодавчих актів, які впливають на його формування. Вона зазначила, що в цілому ресурс районного бюджету на 2018 рік становить чотириста тридцять один мільйон вісімсот тисяч гривень, а прогнозний обсяг власних доходів районного бюджету, у порівнянні з очікуваними показниками на 2018 рік за загальним фондом, збільшується майже на шість мільйонів гривень. Також вона детально ознайомила присутніх із субвенціями, дотаціями та видатками на 2018 рік і зазначила, що очікується істотне зростання бюджету. За підсумками другого питання члени колегії одностайно схвалили проект розпорядження про районний бюджет на 2018 рік.