Прес-центр7 лютого 2018, 09:02

Над Попаснянським районом виникла загроза відключення централізованого газопостачання.

Ввечері 06 лютого до Попаснянської райдержадміністрації надійшло попередження від Лисичанського УЕГГ філії ПАТ «Луганськгаз» про припинення газопостачання на Комунальному підприємстві «Первомайськтеплокомуненерго». В разі приведення в дію цього попередження два міста Попаснянського району – Золоте та Гірське – залишаться в розпал зимового сезону без тепла. А це – три тисячі абонентів та декілька соціальних об’єктів: медичні заклади, Гірська спеціалізована школа-інтернат, Золотівський професійний ліцей.

Така, вкрай напружена ситуація, склалася не через систематичну несплату за спожиті послуги, а виключно із-за боргів, які залишило по собі колишнє керівництво комунальної установи.

Виникає логічне питання: невже гроші значать більше ніж людське благополуччя? Чи це чиясь чергова навмисна спроба дестабілізувати ситуацію на передовій та допомогти «путінській імперії» укріпитися на нашій землі? Тим більш, що в районі вже є населені пункти, які внаслідок ворожих дій з боку російського агресора близько восьми місяців живуть без газу – Тошківська та Нинєжнська селищні ради.

Результатом відключення газопостачання стануть масові акції протесту місцевих жителів всіх відключених населених пунктів, які будуть спрямовані не лише проти діючої влади, але й проти тих, хто захищає нашу Батьківщину.

А поки хтось буде шукати відповіді на ці питання та з’ясовувати хто винен, керівництво Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації докладе максимум зусиль задля недопущення колапсу в районі.