Прес-центр15 квітня 2019, 15:04

Надзвичайна ситуація об'єктового рівня під контролем голови райдержадміністрації

03 квітня до Попаснянського міськрайонного відділу ДСНС надійшло повідомлення про те, що під час проведення ремонтних робіт мешканцями однієї з багатоповерхівок по вулиці Склозаводська було знайдено хімічну речовину схожу на ртуть. Після проведення відповідної механічної демеркурізації, рятувальниками було вилучено чотири кілограми ртуті. Для з’ясування ситуації щодо забруднення будівлі парами ртуті Державною установою «Луганський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» були проведені лабораторно-інструментальні дослідження, а також перевірено наявність цих парів в атмосферному повітрі на території біля вказаного  будинку. За підсумками досліджень було з’ясовано, що граничнодопустима концентрація ртуті в будівлі коливається від 1,26 до 104,8 відсотків, що у 20 разів більше від допустимої норми.

У зв’язку із цим 12 квітня під головуванням керівника Попаснянської районної державної адміністрації Сергія Шакуна було проведено екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Обговоривши ситуацію та заслухавши доповіді спеціалістів, комісія класифікувала ситуацію, як надзвичайна ситуація об’єктового рівня. Задля запобігання негативних наслідків, комісією було обговорено та затверджено ряд заходів, відповідно до яких усуватиметься надзвичайна ситуація. Крім того, було призначено керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації та прийнято рішення про встановлення обсягу завданих збитків.