Прес-центр11 жовтня 2017, 20:10

Нам потрібні патріотичні вмотивовані професійні вчителі, – Юрій Гарбуз

11 жовтня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з учасниками спільного засідання Ради ректорів (директорів) Українського відкритого університету післядипломної освіти, Науково-методичної ради Університету менеджменту освіти та працівників закладів освіти області.

У вітальному слові Юрій Гарбуз розповів присутнім про проект створення «Університету майбутнього»: «Це буде один спільний майданчик для діяльності вишів Луганщини за досвідом найкращих навчальних закладів світу – північноамериканських та європейських. Форма проекту, який не має аналогів в Україні, повинен бути наповнений змістом: новітніми надбанням у педагогічній галузі та оснащенням сучасною технікою». Причину пошуку нової форми вищого навчального закладу на Луганщині Юрій Гарбуз пояснив так: «В Україні сьогодні діють 288 вишів, на жаль, наших університетів немає у світовому рейтингу найкращих навчальних закладів. В освітній реформі треба переходити від кількості до якості».

Також очільник області зупинився на питаннях підготовки вчителів. «Нам дуже потрібні патріотичні вмотивовані професійні вчителі. Це питання не просто якості освіти. Це питання загальнонаціональної ваги. У руках і серці вчителя ключ до майбутнього України», – зауважив Юрій Гарбуз.

У свою чергу ректор Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук Віктор Олійник зазначив, що у рамках реформи освіти необхідно серйозна підтримка у підготовці викладачів з боку держави, стимулюючи престижність педагогічної праці та їх фінансування.

Крім того, учасники спільного засідання обговорили основоположні принципи реформування системи післядипломної педагогічної освіти в Україні у відповідності до положень нового Закону України «Про освіту».

У рамках поїздки до Луганщини члени Ради ректорів (директорів) Українського відкритого університету післядипломної освіти, Науково-методичної ради Університету менеджменту освіти відвідають навчальні заклади у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному.