Прес-центр26 вересня 2017, 17:09

Напрацьовано подальші вектори розвитку району

26 вересня голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун провів заплановану розширену апаратну нараду за участю голів міських та селищних рад району та відповідних установ і організацій.
Розпочато апаратну нараду було представленням щойно призначеного першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Проскурко. «Відтепер всі питання, пов’язані із економічним розвитком району, ринковими відносинами та залученням інвестицій куруватиме Віталій Ігорович», – пояснив присутнім голова райдержадміністрації.
З інформацією щодо реалізації проектів Фонду регіонального розвитку в 2017 році присутніх ознайомила начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин управління економічного розвитку та торгів райдержадміністрації Інна Помазанова. Вона зазначила, що цьогоріч від Попаснянського району стали переможцями конкурсу проектів, які фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку 13 проектів загальною вартістю 60,5 мільйонів гривень і по 11 з них вже визначено переможців та укладені договори. Також вона акцентувала увагу присутніх на обов’язковому освоєнні видатків та на складанні і підписанні поетапних актів робіт і здійсненні попередньої оплати у розмірі 30%. Адже, всі невикористані кошти за підсумками року будуть повернені до державного бюджету. Відносно планів на наступний рік Інна Анатоліївна зазначила, що на електронній платформі Державного регіонального розвитку від нашого району вже зареєстровано 23 проекти загальною вартістю 85,6 мільйонів гривень. В свою чергу, перший заступник голови Віталій Проскурко закликав присутніх відповідально віднестися до зазначено напрямку роботи, адже від цього залежатиме подальший розвиток району та добробут громади.
Про стан використання земельних паїв у колишніх КСП в розрізі рад доповідав начальник управління агропромислового розвитку Олександр Зуй. Він поінформував членів наради стосовно основних чотирьох етапів роботи, яка допоможе провести інвентаризацію земель району та сприятиме максимальному їх використанню. Перед головами міських та селищних рад було поставлено завдання до 10 жовтня в електронному вигляді надати списки пайщиків і відповідні договори по земельним сертифікатам.
Головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Наталія Міхайлова ознайомила членів наради з питанням щодо подальшого використання незатребуваних паїв. За підсумками її аналітичного матеріалу було прийнято рішення про підготовку списків незатребуваних паїв, знаходження їхніх господарів, переоформлення юридичного статусу паю на земельну ділянку та укладання договорів оренди з фермерськими господарствами відповідно до чинного законодавства.
«В разі виникнення питань під час роботи в цьому напрямку я пропоную вам звертатися до Наталії Олександрівни, – закликав присутніх Сергій Вікторович. – Ви повинні розуміти, що в разі невиконання цієї роботи до районного бюджету не надходитимуть кошти, а у фермерських господарств можуть виникнути серйозні проблеми» – додав він. 
Останнє питання порядку денного щодо підсумків організованого закінчення 2016-2017 навчального року та проведення державної підсумкової атестації учнів 4,9,11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Попаснянського району висвітлювала начальник відділу освіти райдержадміністрації Марина Донцова. Спочатку вона ознайомила із загальними даними по освітніх закладах району за звітний період, потім анонсувала діяльність інклюзивних класів, роботу яких було започатковано саме в 2016-2017 навчальному році та повідомила про відкриття в районі Інклюзивного центру. Також Марина Анатоліївна доповіла про роботу відділу освіти з міжнародними фондами та про укладені з іншими регіонами України (управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Білоцерківської міської ради тощо)Меморандуми. Окремо начальник відділу освіти прозвітувала про оздоровчу компанію, зазначивши, що протягом звітного періоду було оздоровлено 894 дитини як у пришкільних таборах, так і в загальноукраїнських оздоровчих закладах, наголосивши при цьому, що зазначений процес продовжується.
Підсумовуючи виступи доповідачів, Сергій Шакун зауважив, що всі питання, які були розглянуті, є важливою складовою роботи і місцевих рад і райдержадміністрації в цілому, і від їх виконання залежатиме майбутній розвиток району.