Прес-центр30 вересня 2020, 17:09

Незабаром на Попаснянщині розпочнеться модернізація водного господарства

29 та 30 вересня голова Попаснянської райдержадміністрації разом із керівництвом Комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал» зустрічалися із закордонними експертами та технічними спеціалістами французьких компаній. Метою зустрічі став огляд водного господарства КП «Попаснянський районний водоканал» з приводу його подальшої модернізації.

Французькі фахівці оглянули основні об’єкти підприємства, а саме, Занівську, Світличанську насосні станції та очисні споруди у Золотому, які фільтрують шахтні води. В ході оглядин вони проводили оцінювання відповідно до запропонованого їм керівництвом району та підприємства плану модернізації мереж та обладнання водоканалу.

Нагадаємо: у червні поточного року очільником Луганщини Сергієм Гайдаєм було досягнуто попередньої домовленості із Послом Французької Республіки в Україні щодо фінансування проєкту по модернізації мереж Попаснянського водоканалу. Французська сторона погодилася профінансувати такий масштабний проєкт, виділивши на його реалізацію майже 80 млн євро.  Виконавцем робіт виступатиме фінансуюча сторона. Тож, сподіваймося, що вже незабаром розпочнеться реалізація такого вкрай важливого для Попаснянщини проєкту і весь район буде забезпечений якісною питною водою, а очисні споруди працюватимуть за європейськими стандартами.