Прес-центр8 травня 2019, 15:05

Незабаром в районі розпочнуться роботи з будівництва сонячної електростанції

Основною тенденцією сьогодення у галузі енергетики є перехід на альтернативні види енергетичного живлення. В першу чергу – це використання сонячної енергії.

В той час, як західні країни вже впевнено крокують до змін в енергетиці, Україна починає робити лише перші кроки. В Луганській області першими, хто започаткував роботу в цьому напрямку став Попаснянський район.

Задля започаткування масштабного проекту з будівництва на території Попаснянщини сонячної електростанції, 08 травня відбулася робоча зустріч першого заступника голови Попаснянської райдержадміністрації Романа Колесника із представниками Товариства з обмеженою відповідальністю «Луганськ Солар» на чолі із директором Сергієм Бабичем.

Сторони обговорили можливість виділення земельних ділянок на території району для розміщення та подальшої експлуатації об’єктів енергозбереження, опрацювали перелік земельних ділянок, на яких можна буде збудувати електростанцію та обсудили попередній порядок розробки містобудівної та земельної документації.

За підсумками зустрічі було прийнято рішення про звернення підприємства з встановлення сонячної електростанції до територіального органу Головного управління Держгеокадастру у Попаснянському районі з метою уточнення переліку земельних ділянок, які можуть бути використанні під час реалізації зазначеного проекту. Паралельно планується звернутися до голови Попаснянської райдержадміністрації з клопотанням про надання дозволу на розробку відповідної містобудівної документації.