5 cічня 2018, 14:01

Новий рік почався по новому

Сьогодні, за ініціативою громадськості району, відбулося перше в цьому році засідання новобраної громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації.

Новий склад громадської ради розглядав ряд питань, в першу чергу, покликаних вирішити організацію роботи консультативно-дорадчого органу у 2018 році. Для створення конструктивного діалогу між владою та громадськістю, на засідання були запрошені перший заступник голови  райдержадміністрації Віталій Проскурко та виконуючий обов’язки голови районної ради Микола Черніков.

В ході жвавого діалогу, який виник під час обговорення порядку денного, розглядалися питання, пов’язані не лише з плануванням роботи громадської ради у новому році, але й такі, які допоможуть в майбутньому консолідувати зусилля громадськості та влади і забезпечать зростання добробуту громади. Зокрема, голова ради Станіслав Богданов приділив чимало уваги темам співпраці райдержадміністрації та громадської ради, механізмам планування спільної роботи, формуванню громадського бюджету тощо. В свою чергу перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Проскурко націлив членів громадської ради на необхідності напрацювання алгоритму, який дозволить рухатися в єдиному напрямку, забезпечуючи той самий симбіоз влади та громадськості. У зв’язку із цим було запропоновано членам громадської ради проводити постійний моніторинг та аналіз розпорядчих документів адміністрації, кожній організації, відповідно до свого спрямування, аналізувати проблеми громадськості району, виявляючі пріоритетні питання для вирішення, а також, для постійного зв’язку із громадськістю, розробити сайт громадської ради, на якому б висвітлювалася діяльність консультативно-дорадчого органу.

Наостанок члени громадської ради розглянули лист від Попаснянської міської ради, в якому звертаються представники місцевої громадської організації не лише до органів влади, але й до консультативно-дорадчого органу із проханням роз’яснити мотивацію присвоєння звання «Почесний громадянин Попаснянщини» деяким мешканцям міста Попасна. За підсумками цього листа, члени громадської ради вирішили письмово звернутися до районної ради та отримати  вичерпну відповідь, і запропонували, в свою чергу, її керівним органам внести зміни до Положення про присвоєння такого почесного звання.