Прес-центр4 серпня 2017, 19:08

Обережно - бутулізм!

В зв’язку з випадками захворювання в м. Києві та м. Суми на ботулізм Управління Держпродспоживслужби в Попаснянському р-ні доводить до відома, що при попередньому розслідуванні Держпродспоживслужбою України отруєнь та смерті громадян,  встановлений факт вживання ними в’яленої риби промислового виготовлення підприємцями ФОП Сидоренко І.З., що здійснює свою діяльність у м. Черкаси, та ФОП Меркулов А.В. Кіровоградська область, м. Світловодськ. Захворювання зазвичай розвивається, коли людина вживає їжу, в якій накопичений токсин внаслідок забруднення її та розмноження вегетативних форм збудника. Найчастіше це в’ялена або слабо посолена риба, ковбаса, шинка, м’ясні, рибні, овочеві, грибні консерви. Інкубаційний період при харчовому ботулізмі - від 8 годин до 10 діб.

Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати.

Будьте уважні до свого здоров’я та здоров’я рідних, а особливо дітей. Дотримуйтесь правил гігієни. Будь-яке отруєння не проходить безслідно При перших симптомах проявів будь-якого захворювання звертайтесь до лікарів.