Прес-центр23 cічня 2019, 14:01

Обговорено перспективний План розвитку Попаснянського району в сфері охорони здоров'я

Перспективний план, презентований вперше на засіданні Ради місцевого розвитку, продовжує обговорюватись серед різних категорій і груп населення.

23 січня під керівництвом начальника відділу охорони здоров’я Попаснянської райдержадміністрації Наталії Кацарської та за участю лікарів Комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня» відбувся «круглий стіл» з питань обговорення перспективного Плану розвитку медичної сфери Попаснянського району.

Зокрема, було обговорено реалізацію медичної реформи закладів охорони здоров’я другого рівня на території району та її подальший розвиток на найближчий рік.

Так, протягом 2019 року планується завершити капітальний ремонт головного корпусу лікарні, капітальний ремонт опалення лікарні у місті Гірське, а також реконструювати стаціонарний корпус центральної районної лікарні. Крім того, триває робота із залучення кваліфікованих кадрів для організації надання медичної допомоги належного рівня задля забезпечення ургентної хірургічної допомоги. Так, на сьогоднішній день до роботи у лікарні залучено два нових лікаря-хірурга.

У зв’язку із початком 01 липня 2019 року реформи медичної допомоги другого рівня, Попаснянський район увійде до Лисичанського госпітального округу. Тому, на базі Попаснянської лікарні планується відкрити відділення невідкладної допомоги. Для роботи у цьому відділенні вже залучені кадри та придбано необхідне обладнання. Окремо планується перекваліфікувати ліжка, що числяться на КУ «Попаснянська центральна районна лікарня», але фактично залишилися на тимчасово окупованій території, а їх трохи більше п’ятдесяти, на ліжка денного стаціонару різної профілізації.