Прес-центр31 cічня 2019, 10:01

Очільник району презентував районний план регіонального розвитку Попаснянщини на виїзному прийомі громадян у Мирній Долині

30 січня голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун здійснив виїзний прийом громадян у селищі Мирна Долина.
Прийом громадян проведено за участю голови Мирнодолинської селищної ради Наталії Верютіної, директора Попаснянського районного будинку культури Яни Змитрович та місцевих жителів селища. 
Розпочався виїзний прийом представленням перспективного плану розвитку Попаснянського району на 2019 - 2021 роки. Голова повідомив, що наразі відбувається обговорення зазначеного плану, а 02 лютого відбудеться друге засідання районної ради регіонального розвитку, в ході якого буде остаточно затверджено план.Деякі пропозиції до плану вже були направлені до Луганської обласної державної адміністрації для внесення їх до загальнообласного плану розвитку.
В першу чергу, присутніми було обговорено питання щодо подальшого сталого функціонування Мирнодолинського селищного будинку культури, в якому вже тривалий час належним чином не працює система опалення. Визначившись із факторами, які призвели до такої ситуації, очільник району надав доручення прийняти до штату будинку культури нового працівника, який займатиметься виключно обслуговуванням опалювальної системи.
Потім мешканцями селища були озвучені інші не менш важливі питання, які для вирішення потребують втручання районного керівництва. Зокрема, вирішення питання щодо недостатньої кількості медичного персоналу, щодо великої кількості безпритульних собак, щодо переопрацювання графіку роботи громадського місцевого транспорту, щодо заміни водонапірної вежі та відновлення вуличного освітлення. Також громадяни висловлювали нарікання на роботу ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання». Адже працівники зазначеного підприємства ігнорують заяви мешканців про аварії на лініях електропередач, які часто трапляються через негоду. Тож, мирнодолинці вимушені самотужки усувати її наслідки. 
Не останнє місце займали й питання щодо соціального захисту населення, а особливо порядку нарахування та отримання субсидій, отримання пенсій, плати земельного податку тощо.
За підсумками виїзного прийому всі озвучені питання були взяті на особистий контроль очільника району та надані відповідні доручення структурними підрозділами райдержадміністрації.